Dietist Net

Dietist Net

Kost & Näringsdata

Installationsprogram för Dietist Net Gratis

Gratisversionen av Dietist Net räknar med kcal och kolhydrater och är avsedd för den som enkelt vill kontrollera sitt energiintag. Programmet kan med fördel användas för att skapa kostregistreringar som sedan kan skickas till din dietist/kostrådgivare.

I och med att kolhydrater visas så kan programmet användas av diabetiker för kolhydrat- och insulinberäkning.

Gratisversionen har bland annat följande begränsningar jämfört med det professionella Dietist Net Pro:

  • Räknar endast med kcal och kolhydrater
  • Beräkningarna sparas lokalt på din dator. Man kan med andra ord inte logga in på en annan dator och öppna sina beräkningar. Man kan dock spara sina beräkningar på exempelvis ett USB-minne och sedan öppna dem på en annan dator.
  • Saknar prisfunktionalitet

Klicka här för att ladda ned installationsprogrammet

När du klickar på länken så kommer din webbläsare att fråga dig vad du vill göra med filen som ska laddas ned. Frågan är olika ställd beroende på om du använder Internet Explorer, Firefox, Chrome etc. Det du vill göra är att köra filen, öppna filen etcetera.

När du startat installationen så kommer programmet att installeras på din dator. När installationen är färdig så kommer Dietist Net-programmet att startas automatiskt.

Du kan nu slänga installationsfilen i papperskorgen och i fortsättningen starta programmet från programmenyn.

Det kan hända att du behöver ha administrationsrättigheter på datorn för att kunna installera programmet. Det kan också hända att nätverket som din dator är kopplat till är uppsatt på ett sätt som gör att Dietist Net inte fungerar. Du får då ta kontakt med IT-avdelningen så hjälper de till.

Alternativ till att installera programmet

Ett alternativt sätt att starta programmet är att använda en mjukvaruplattform som kallas Java. Om du har Java installerat på din dator så kan du starta Dietist Net genom att klicka på följande länk:

Starta Dietist Net

Om du saknar Java på din dator så kan du ladda ned det genom följande länk:

Ladda ned Java

Om storleken på program och text är för liten

Om program och text är väldigt litet så kan du ändra det genom följande steg:

  • Alternativklicka på genvägen till programmet och välj “Egenskaper”. Du får fram alternativmenyn genom att "högerklicka, eller om du har en pekplatta genom att tvåfingerklicka på programikonen:

  • Klicka på fliken Kompatibilitet och sedan på knappen Andra inställningar för hög DPI

  • Kryssa i Åsidosätt hög DPI-skalning och välj System

Klicka sedan OK och och starta Dietist Net

Mer hjälp

Om du inte lyckas så är det bara att maila eller ringa så hjälper jag till:
Tel: +46733826388
Mail: henrik@kostdata.se

Klicka här för att ladda ned installationsprogrammet

Ladda hem programmet genom att klicka på länken. När programmet har laddats ned så dubbelklickar du på det. På skrivbordet finns nu en ikon med en bestickbild på. Dubbelklicka på den och det öppnas en mapp där du ser en ikon med dietistprogrammet, en pil och en folder som det står Desktop (Skrivbord) eller Applications på. Dra dietistikonen och släpp den i foldern. På skrivbordet har nu programmet placerats och du kan slänga installationsfilen.

Vissa har fått problem med rättigheter när de har försökt att installera programmet. Om man inte får dra programmet till installationsmappen utan att ange administratörsbehörighet fast man använder ett administratörskonto så gör följande:

  1. Skapa en ny mapp på skrivbordet
  2. Dra programmet ut från fönstret till den nya mappen istället för i pilens riktning (till Desktop)
  3. Dra programmet från den nya mappen till skrivbordet (om det är där du vill ha det).

 

Det kan hända att man inte får öppna programmet genom att dubbelklicka på det (Gate keeper är inställd på att man inte får köra program som inte är hämtade från App Store).  Man kan då hålla ned control-tangenten på tangentbordet och sedan klicka på programmet. Man får då upp en alternativ meny där man väljer Öppna

Mer hjälp

Om du inte lyckas så är det bara att maila eller ringa så hjälper jag till:
Tel: 0733 826 388
Mail: henrik@kostdata.se